Selasa, 1 April 2014

TESTIMONI - F.WASH & MASKER

Tempoh berpantang ialah waktu yg paling kritikal untuk para ibu pulih dari luka dalam rahim, jahitan dan mengembalikan tenaga dalaman dan luaran. 

Sila pastikan miss v anda bersih dan kering untuk mengelakan jangkitan kuman dan jahitan terbuka.

Dapatkan tips berpantang dgn produk JSD dengan pengedar JSD yg sah 

berminat sila pm
whatsapp/wechat ke 012 2088910


Jumaat, 14 Mac 2014

TESTIMONI - MAGIC SLIM BODY SOAP

TESTIMONI - JAMU AKU DARA

Jamu aku dara mmg terbaik punya...
pasti anda x rugi mencuba..
klau berminat sila PM
sms/whatsapp ke 012 2088910

TESTIMONI - COLLAGEN DELIMALICIOUS

TESTIMONI DR PENGEDAR JSD



ANDA ADA MASALAH PENYAKIT TIROID ??

Hormon TIROID kembali normal? ?
Anda tak percaya??

Yer.... Dengan Collagen Delimalicious White JSD mmg tak mustahil, ini testimoni sy sendiri yg mnghidap penyakit Hypertiroid dan hampir2 tkena Tiroid Storm smpi d masukkan ke Hospital Pekan krn tekanan darah tlalu tgi dan jantung tlalu laju... Percubaan ptama sy stop smua ubat hospital dan sy cuma ambil CDW setiap mlm n Coklat Love Habibi(CLH) stiap pg, lihat la hasil result darah hormon tiroid sy.... Bg yg x phm meh nak cite cket apa tu tiroid... TIROID ni smua org ade cuma beza nye sama ade hormon tiroid tuh berlebih @ bkurang yg akn mnjadikan @ mencacatkan keseimbangan dlm bdn kita...

TIROID ni organ yg tletak di leher manusia. Fungsi nye mengeluarkan hormon T3 (tiroidotironine) , T4(tiroxine) dan lain2 hormon.. Hormon2 ni mngawal metabolisma bdn @ pngeluaran tenaga manusia.

Org2 yg berisiko dpt penyakit tiroid:-
- perempuan
- genetik
- mnghidapi penyakit pituitari
- merokok

TIROID ni ade 2 jenis, HYPERtiroidism dan HYPOtiroidism.

HYPERTIROIDISM
Hormon T3 dan T4 lbh tgi dari normal. Antara penyebab nye:-
a) Grave Disease - antibodi dlm bdn yg mnyebabkn tiroid besar & keluarkan lbh hormon
b) Tiroiditis @ tiroid bengkak
c) Toxic nodule goiter

Antara tanda2 Hypertiroid:-
¤ bengkak leher
¤ cirit birit
¤ degupan jantung laju
¤ tahap kesuburan menurun
¤ sweating (kulit lembap, berpeluh)
¤ anak mata mmbesar dan kelihatan terkeluar sdikit
¤ kerap nerves / gelisah / gementar
¤ terketar2
¤ susah tido
¤ tekanan darah naik

## Hypertiroidism yg x d rawat blh mnyebabkan "Tiroid Storm" yg melibatkan tekanan darah tgi, demam dan kegagalan jantung.
## Hypotiroid plak keadaan yg berlawanan dr hypertiroid

Result tiroid normal anggaran spt brikut :-
T3(tridothyronine) -- (3.5 - 6.5)
T4(tiroxine) -- (9.0 - 25.0)
( sila tgk result dahulu dan terkini sy)

Dulu 20/3/13 - T4 (36.6)
Terkini 3/10/13 - T4 (27.9)

Normal utk T4 (9.0 - 25.0) so hormon tiroid sy dah hampir masuk ke normal dari (36.6) berkurang ke (27.9) hampir masuk ke (9.0 - 25.0)..

Jadi sy percaya dgn pendekatan pengambilan CDW dpt menormal kan hormon tiroid krn CDW byk fungsi nye spt berikut.

CDW (Collagen Delimalicious White)
Fungsi nye :-
¤ merawat/memutih/meremajakan kulit
¤ mengecutkan jerawat
¤ merawat dalaman, mengecutkan rahim
¤ menghilangkan sembelit
¤ anti penuaan
¤ membantu meningkatkan metabolisma bdn
¤ mencegah anemia
¤ MENORMALKAN FUNGSI KELENJAR TIROID
¤ meningkatkan peredaran darah, dingin dan mencegah sakit bahu

## kandungan herba nye pula berfungsi utk memantapkan bhgn intim spy montok ketat dan padat.
sesuai utk remaja / lelaki&wanita berkahwin

!! IBU MENGANDUNG TIDAK DI GALAKKAN! !

Hubungi sy PAKAR PERUNDING JSD - PM/SMS/WHATSAPP 012-2088910